Vukanović hoće u Predsjedništvo: Opozicionari saglasni da je još rano o imenima

Poslanik u Klubu SDS u Narodnoj skupštini Srpske, Nebojša Vukanović, najavio je kandidaturu za člana Predsedništva BiH, ali pod uslovom da iza zajedničkog kandidata stanu opozicione partije u Srpskoj.

Opozicionari poručuju da njihov kandidat treba biti jednoglasno izabran i da je još rano govoriti o mogućim kandidatima.

Šef Kluba poslanika SDS Miladin Stanić kaže za Srpskainfo da je, kako kaže, Nebojša Vukanović čestit, pošten i da njemu sve funkcije priliče.

“Što se tiče mog stava, ja nisam kompletna opozicija, kako god se opozicija dogovori Nebojša će uvijek imati moju ličnu podršku. On je finog karaktera, pošten, izmislio je svijet za ovog što je sad trenutno član Predsjedništva. U svakom slučaju drastično je bolji od Dodika”, kazao je Stanić.

Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak, ističe da će fokus na predstojećim izborima definitivno biti na zajedničkom kandidatu.

“Svi na opozicionoj strani smo dovoljno pametni da ćemo imati zajedničke kandidate na budućim izborima i da će ispred naših kandidata za predsjednika Republike i člana Predsjedništva stati svi koji su na opozicionoj strani i političari, nevladine organizacije, pojedinci”, rekao je Crnadak.

On ističe kako je Vukanović izuzetan opozicionar, ali da priča o kandidatima tek predstoji.

“Oni što je najvažnije, jeste da napravimo referendumsku atmosferu, gdje će na jednoj strani biti kandidat SNSD i njihove koalicije, a na drugoj strani kandidat opozicije. To je model lokalnih izbora u Banjaluci i Bijeljini i njega treba preslikati i siguran sam da će to donijeti pobjedu opoziciji”, kazao je Crnadak.

Da je još prerano govoriti o kandidatima za izbore koji su sledeće godine, smatra predsednik Kluba DNS u Narodnoj skupštini Republike Srpske Duško Ivić.

“Oko izbora na te odgovorne funkcije, poput člana Predsjedništva ili predsjednika Srpske, mislim da smo počeli prerano govoriti. Do 2022 se može promijeniti dosta toga. DNS ima svoju autohtonu politiku koju vodi i mi radimo sa svojim članstvom, a što se tiče izbora DNS kao opoziciona partija imaće svoje kandidate za određene pozicije i funkcije, ako se budemo mogli dogovoriti sa ostalim opozicionim strankama”, kaže Ivić.

Ostavite komentar: