Vujičić ocijenio: Opozicioni funkcioneri zapaljivom retorikom do sitnih političkih poena

31.05.2024. | 16:16

Član Glavnog odbora SNSD-a Miroslav Vujičić ocijenio je da je srpsko jedinstvo najpotrebnije sada, kada je Republika Srpska izložena brojnim napadima, te da netačne i opasne izjave opozicionih funkcionera zarad sitnih političkih poena samo nanose štetu građanima.

Vujičić je naveo da takve izjave izazivaju vještačke podjele među srpskim narodom.

“U posljednje vrijeme česti su navodi pojedinih funkcionera SDS-a i načelnika opština iz ove stranke da vlast navodno ne vodi računa o istočnom dijelu Republike Srpske i zanemaruje potrebe građana. Ovakve izjave su, prije svega, netačne što je vidljivo svakome ko nije zlonamjeran i instruisan da priča drugačije”, rekao je Vujičić novinarima u Istočnom Sarajevu.

On je istakao da su od Bijeljine i Zvornika, preko Istočnog Sarajeva do Trebinja, u svakom gradu i opštini vidljivi višemilionski projekti i ulaganja Vlade Republike Srpske.

“Vlada Srpske upravo je na području opštine Istočna Ilidža, u kojoj je načelnik Marinko Božović kadar SDS-a, izgradila Bolnicu `Srbija` i Administrativni centar Vlade Republike Srpske. Vlada je finansirala izgradnju sale i renoviranje škole u Vojkovićima. Finansirala je izgradnju dvije zgrade za porodice poginulih boraca, kao i izgradnju pristupnog puta do crkve na Veljinama”, podsjetio je Vujičić.

Vujičić, koji je i poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, naglasio je da retorika razdora među Srbima samo ide u korist neprijateljima srpskog naroda.

“Republika Srpska je od Trebinja do Novog Grada i svi treba da budemo jedinstveni u njenoj zaštiti i odbrani”, poručio je Vujičić.