Vujičić o političkoj krizi: Neki svoj dio odgovornosti za nerad žele da prebace na SNSD

17.02.2024. | 12:03

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Miroslav Vujičić izjavio je da je SNSD uvijek bio za to da se u parlamentu BiH usvoji Zakon o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti, ali da neki svoj dio odgovornosti za nerad žele da prebace na ovu stranku.

“SNSD je uvijek podržavao ovaj zakon jer nam odgovara red kad je ova oblast u pitanju i nismo nikada opstruisali njegovo donošenje, ali, nažalost, neki svoj dio odgovornosti za nerad žele da prebace na nas”, rekao je Srni Vujičić, koji je zamjenik predsjedavajućeg Zajedničke komisije za evropske integracije Parlamentarne skupštine BiH.

Govoreći o ispunjavanju uslova za dobijanje datuma za otvaranje pristupnih pregovora BiH sa EU, Vujičić je podsjetio na stav SNSD-a da ostali zakoni iz 14 prioriteta Evropske komisije treba da budu usvojeni istovremeno.

“Najveći problem u suštni je negativan uticaj na dio bošnjačkih političara koji su nama partneri u vlasti koji vrše iz međunarodne zajednice, s ciljem da se svaka vrsta dogovora na nivou BiH sruši i opstruiše”, istakao je Vujičić.

Prema njegovim riječima, najglasniji u toj priči rušenja dogovora u BiH, pa kad je u pitanju i približavanje EU, jeste američki ambasador u BiH Majkl Marfi.

Vujičić je dodao da je i pomoćnik američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja DŽejms O`Brajen prilikom nedavne posjete BiH otvoreno lobirao da se sruši dogovor iz Laktaša koji je, kako kaže, upravljao mnogim pitanjima na evropskom putu i unutrašnjem funkcionisanju BiH.

“Za sve aktivnosti u BiH potreban je dogovor unutrašnjih partnera u vlasti, onih koji odgovaraju narodu u BiH. Nažalost, bojim se da naši partneri iz Federacije BiH ne razumiju to i često padaju pod negativan uticaj stranaca, a oni nikada nisu bili dobronamjerni prema nama”, zaključio je Vujičić.