Vučić: Želimo dobre odnose da Bošnjacima, ali ne zamjerajte što volimo Republiku Srpsku

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je dogovor sa Bošnjacima od istorijskog značaja, i da je suština u dijalogu sa Sarajevom.

Na pitanje na koju kartu igra Bakir Izetbegović i šta znače njegove najnovije izjave da Srbija i njen predsjednik Aleksandar Vučić ne treba da šalju vakcine ili žito u Bosnu i Hercegovinu, niti da govore lijepe riječi, već da očekuje da prestane sa progonom “branioca”, Vučić je za TV Pink iz Istanbula rekao da bi Izetbegović da je imalo fer rekao da su vakcine poslate jer su potrebne ljudima, a da za žito važi komercijalni odnos, ali od toga žive i djeca i stari.

Vučić je ocijenio da Izetbegović nije u pravu, i da je i o odnosimam povodom ratnih zločina i o hapšenjima govorio zbog političkih poena.

On je apelovao na srpsko pravosudne organe da stupe u kontakt sa bosanskohrcegovačkim i da ovo ne radimo jedni drugima, već da vidimo koje slučajeve možemo da preuzmemo.

Vucić je ocijenio i da su pusti snovi i da nikada ne reaguje kada se pominje specijalni status Sandžaka i upitao da li su sigurni da to zele.

Smatra da su Bošnjaci u Sandžaku, kojih je u većini u tri opštine, danas zadovoljniji odnosom države prema njima.

Ukazuje i da Srbija ne zeli da mijenja granice, ali hoće da sarađuje i sa Srajevom i sa Republikom Srpskom kao dijelom BiH.

“Želimo dobre i prijateljske odnose da Bošnjacima ali ne zamjerajte što volimo Republiku Srpsku, kao i što mi ne zamjeramo što volite Tutin, Pazar…. Ja hoću auto-put do Sarajeva da bi Bošnjaci stigli i do Beograda i do Sarajeva, da budu jednalko blizu”, poručio je Vučić.

Oni koji žive u Srbiji poštovaće Srbiju, a neka vole Sarajevo kao i u Banjaluci Beograd.

Ostavite komentar: