Vučić sa Hadžifejzovićem: Mirno spavajte Senade

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da njegova namjera nije dijeljenje BIH, da niko Bošnjake neće napadati i da je interes Srbije mir i stabilnost, odgovarajući tako na pitanje sarajevskog novinara Senada Hadžifejzović da li Srbija treba da dobije entitet u BiH.

Na samom početku intervjua za sarajevsku Fejs TV Hadžifejzović je rekao da ga je uznemirila Vučićeva izjava koju je dao tokom nedavne vojne vježbe na Pasuljanskim livadama da Srbija nešto treba da dobije, pa ga je upitao: Šta je to što Srbija treba da dobije?

“Srbija treba da dobije pravično rješenje za mnoga pitanja. Ne možete na Balkanu praviti mir tako što ćete da unizite nekoga, naročito brojčano najjači narod. Upravo sam se uvijek zalagao, ne za zaleđeni konflikt sa Prištinom, već za rješenja. Uvijek sam štitio interese srpskog naroda, ali i pokušavao da razumem interese drugih naroda. Nemate razloga za strah bilo kakav, Senade, mirno spavajte, interes Srbije je mir i stabilnost, ne treba ničega da se bojite! Niko Bošnjake neće napadati, ne brinite“, rekao je Vučić.

Predsjedik Srbije je rekao da ne želi cijepanje BiH.

“Nama ne treba teritorija BIH, nama su potrebni ljudi da sa njima bolje živimo“, poručio je Vučić.

Ako je problem u tome što Srbija danas nije slaba, ako je snažnija ekonomski, ja se time ponosim, rekao je on, dodajući da je jedan od rijetkih političara koji ne mora da se dodvorava bilo kome.

Na pitanje da li je Srbija treba da dobije entitet u BiH “koji se zove po njegovom narodu“, Vučić je rekao da mu to nikad nije palo na pamet.

“Srbija podržava integritet BiH. Vi imate podijeljene nadežnosti između RS, FBiH i centralne države. To su vaše stvari“,  rekao je Vučić.

On je dodao da “voli Republiku Srpsku, kao što poštuje BiH“ i upitao zašto želite da nekoga predstavite kao neprijatelja tamo gdje ga nemate.

Ostavite komentar: