Vučić rekao da se Srbija ne miješa u unutrašnje odnose u BiH: Spremni smo za razgovore

17.04.2021. | 15:02

Predsjedik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se Srbije ne miješa u unutrašnje odnose u BiH, ali da je uvijek spremna da razgovara o svim temama i čuje mišljenje pripadnika bošnjačkog i hrvatskog naroda, a posebno rukovodstva Republike Srpske i srpskog naroda predvođenih Miloradom Dodikom.

Vučić je istakao da se Srbija, osim ako može da pomogne na bilo koji način, ne miješa se u unutrašnje odnose u BiH i podržava integritet kako BiH, tako i Republike Srpske u okviru BiH.

“Uvijek smo spremni da razgovaramo o svim temama ne kidišući na ljude koji drugačije misle i spremni smo da čujemo šta o svemu misle pripadnici bošnjačkog i hrvatskog naroda, a posebno šta o svemu tome misli Republika Srpska, rukovodstvo Srpske i srpskog naroda predvođenih Dodikom”, rekao je Vučić novinarima na poligonu “Pasuljanske livade”.

Predsjednik Srbije je rekao da nije vidio mape o promjeni granica u regionu i da ne spada u one ljude koji će da skaču nekome po glavi, a da nešto nisu ni vidjeli.

“Nisam gledao mape, a jedino sam razočaran potpunom intelektualnom demobilisanošću naše intelektualne javnosti i elite i pseudoelite i ofrlje ocjenama nečega što niko nije ni vidio, niti se udubio na bilo koji način, već su apriori za ili protiv nečega”, rekao je Vučić.

On kaže da se divi ljudima koji su u stanju da nešto kritikuju i drvlje i kamenje bacaju na nešto što nisu ni vidjeli.

“Postoji kod nas jedna armija ljudi koja je zadužena za to da kada god bi neko pomislio da Srbi nešto treba da dobiju bilo gdje i bilo kad, iste sekunde kao da pancirom tuku po svemu i rasturaju sve”, rekao je Vučić.

On dodaje da postoje ti apologetski pristupi antisrpskim idejama.

“Sve što je protiv nas mi smo u stanju odmah da hvalimo, a sve što nije direktno protiv nas, e ako možemo to da zgazimo kao mrava u travi i to ćemo tako i da uradimo”, rekao je Dodik.