Vučić rekao da se nikada više nećemo izvinjavati za našu trobojku: Ponosno ćemo je nositi

Nikada više nećemo se za srpsku trobojku nikome izvinjavati. Nosićemo je ponosno od Australije do Јužne Amerike, da nosimo srpsko ime i prezime, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, na centralnoj manifestaciji u Beogradu posvećenoj obilježavanju Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

“Hvala našim precima, junacima Kolubare, Cera, Soluna….Sloboda Srbije i srpskog naroda nije imalo cijenu, ginuli su barjaktari, ali su zastave preživjele. Upravo zbog njih obilježavamo današnji praznik, možda i najvažniji, ko smo, odakle smo i gdje idemo”, naglasio je Vučić.

On je poručio da je ovaj datum zasnovan na zajedničkoj patnji.

“Uz čuveni poklič vojvode Mišića: Braćo, ne stajte do Srbije! Imamo pravo na dostojanstvo, na sjećanje, pravo da sami odlučimo kada ćemo i šta da zaboravimo, i sebi i drugima”, podvukao je Vučić.

Јoš jednom jue ponovio značaj slobode.

“Robovi su uvijek isti, jer su porobljeni, a slobodni ljudi su različiti, upravo zato što su slobodni. Naši neprijatelji kažu da smo izmislili našu istoriju, jer smo se dodvoravali drugima. Tolike žrtve smo podnijeli da ugledamo svjetlo slobode. Zaboravljajući na svoju slavnu istoriju i naše vođe, vladike, kneževe, junake i narod. I večeras očekuju da im se izvinjavamo. Nećemo više”, istakao je Vučić I dodao:

“Hoću da kažem veliko hvala našem narodu u RS, hoću da kažem hvala našem narodu u Crnoj Gori i onima koji se ne stide da u CG kažu da su Srbi. Hoću da kažem hvala našem narodu na Kosovu i Metohiji. Hoću da kažem hvala našem narodu koji je bio osporavan da istakne svoju zastavu”.

Rekao je da mu ne pada na pamet da se izvinjavam za izmišljotine.

“Radiću još bolje za Srbiju i njene interese. Vi napadajte, mi ćemo da poštujemo vaše zastave, ništa nam ne smeta. Našu trobojku ćemo ponosno nositi uvijek. Naša trobojka biće vječna. Neka živi srpsko jedinstvo. Živjela Republika Srpska, živjela Srbija”, zaključio je Vučić.

Ostavite komentar: