Vučić: Nisam snajperom pucao po Sarajevu, dobar sam sa Dodikom VIDEO

Nisam nikad pucao snajperom po Sarajevu, ali ne mogu da odgovaram na te gluposti, izjavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u intervju za sarajevsku TV Face.

On je istakao da je promijenio pojedine stavove od prije trideset godina uz ocjenu da je “normalno da čovjek uči i mijenja se, jer se samo magarac ne mijenja”:

“Dobijam te poruke da sam snajperom ubijao ljude po Sarajevu, a ja nikad snajper nisam uzeo u ruke. Nisam pucao, ali sam bio na Palama i radio svoj posao. Slušam te gluposti i ne odgovaram. Ne odgovaram na to, jer zlonamjernim ljudima nikada nećete ništa dokazati, a neću i ne volim da se pravdam! Pustite te priče! Samo se magarac ne mijenja! Ja sam promijenio i političku stranku, rekao sve svom narodu, nisam kriv ništa! Manite me priča od prije 20 godina u kojime neki još žele da žive” naveo je Vučić.

Na više puta ponovljeno pitanje novinara da li svojom pomoći zemljama u regionu pravi osovinu Beograd – Banja Luka – Podgorica, odgovorio je da poštuje sve zemlje u regionu.

“Jeste li čuli od Srbije da priča o otcepljenju Republike Srpske? Mislim ono što govorim, iako se Mile nekada na mene naljuti! Mora da bude više poštovanja, moraju i bošnjački lideri pokazati više poštovanja prema Republici Srpskoj, pa će takav odgovor dobiti i od Srba! Opredjeljenje većine Srba je da idu iz BiH, a razmislite da li je to krivica samo Srba, ne bih rekao! Niko ne priča o cijepanju i pravljenju novih država! Garantujem da će Srbija poštovati međunarodno pravo i Dejtonski sporazum, na šta se obavezala” prokomentarisao je Vučić pitanje da se ipak u Srpskoj čuju zahtjevi za odvajanjem od Bosne i Hercegovine.

On je naveo da voli Republiku Srpsku i da to ne krije, ali i da voli i Bosnu i Hercegovinu i da ne vidi gdje je problem.

“Kao, ne smiješ da voliš Republiku Srpsku, evo volim Republiku Srpsku i šta je problem?! Dobar sam s Dodikom! Neću vraćati naše odnose na ono što je bilo u vrijeme Miloševića i Karadžića! Ni Srbija, ni Republika Srpska, ni Federacija to ne smiju sebi da dozvole! Mi imamo drugačiji pogled na to kako su se stvari u prošlosti odvijale” istakao je predsjednik Srbije, prenosi “Nova.rs“.

Govoreći o odnosu sa Miloradom Dodikom, istakao je da su dobri, ali da ne misle uvijek isto. Međutim, nije želio da govori u javnosti o temama u kojima se razilazi sa Dodikom.

Vučić se osvrnuo i na to što je njegova porodica porijeklom iz Bugojna.

“Vi pričate o meni kao o nekom agresoru, a u tom ratu su kuće Vučića spaljene, a nisu nikome ništa nažao učinili! Sve kuće Vučića su spaljene i u prethodnom i u ovom ratu. I ja potpuno razumijem sve one kojima su kuće spaljene. Međutim, uvijek se vratimo na isto, uvijek se vratimo na to šta je bilo prije 20 – 30 godina, jer svi hoće da me vrate u to vrijeme”, naveo je predsjednik Srbije.
Više puta je naglasio, međutim, da on želi da gleda u budućnost i da vjeruje da zemlje u regionu “moraju da sarađuju i da se drže zajedno jer samo tako mogu da napreduju”.

Podsjetio je da je Srbija ponudila da se zajedno gradi krak autoputa prema BiH, ali da ni na koji način nije uslovljavala kuda će taj put ići kroz Bosnu i Hercegovinu i istakao da je to stvar dogovora unutar BiH.

Objasnio je da se Srbija odlučila da sama nabavlja vakcine protiv koronavirusa i da ne čeka evropski sistem Covax, kada on sam nije dobio jasan odgovor iz Brisela na više puta ponovljeno pitanje kada možemo da očekujemo vakcine. Ponovio je da je zbog nabavke vakcina kontaktirao sa ruskim i kineskim predsjednikom i britanskim premijerom.

Ostavite komentar: