“Vlast demantuje samu sebe”: Radović ističe da je poskupljenje struje nedopustivo

Današnja izjava predsjednika Vlade Republike Srpske da neće biti poskupljenja do daljnjeg kojom demantuje generalnog direktora ERS je potvrda da nema koordinacije po važnim pitanjima za građane Republike Srpske, rekao je Milan Radović, zamjenik predsjednika SDS reagujući na posljednje izjave premijera Viškovića.

„Bilo bi dobro da se rukovodstvo Elektroprivrede oglasi i da objasni za koliko procenata će tačno biti uvećani računi domaćinstava za električnu energiju. Najavljeno poskupljenje struje za 80 odsto domaćinstava u Republici Srpskoj je nedopustivo u situaciji kada građani ostaju bez posla, a privrednici sve teže održavaju svoju poslovnu aktivnost“, istakao je Radović.

U saopštenju SDS-a se navodi da se rukovodstvo ERS pravda samo povećanom cijenom proizvodnje energije, zanemarujući ostale troškove koji godinama nagrizaju ovo javno preduzeće koje bi trebalo biti motor razvoja Republike Srpske, a ne gubitaš zajedno sa svojim zavisnim preduzećima.

„Dodatno opravdanje poređenjem sa cijenom električne energije u regionu ili u EU nije realno obzirom da je standard naših građana među najnižim u cijelom svijetu“, naglašava Radović.

Radović pojašnjava da se povećanje odnosi i na privredne subjekte kojima su u vrijeme pandemije uvećani računi za električnu energiju kroz tarifu po nazivu „mrežarina“ iako se ne zna zašto se ona naplaćuje.

„U posljednjih godinu dana došo je do rasta cijena osnovnih životnih namirnica, tako da će ovo poskupljenje struje biti značajan udar na džepove građanja. Iz svega ovoga da se primijetiti da se vlast predvođena SNSD-om ne snalazi u ovoj situaciji i da je došlo vrijeme za promjene“, zaključio je Radović, navedeno je u saopštenju SDS-a.

Ostavite komentar: