Vladajuća koalicija u Srpskoj osudila postupak Džaferovića i Arnautovića: Vode rušenju Dejtona

Stranke vladajuće koalicije u Republici Srpskoj osudile su danas u Banjaluci istup predsjednika CIK-a BiH Suada Arnautovića i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i pojedinih predstavnika međunarodne zajednice koje idu ka rušenju Dejtonskog mirovnog sporazuma, odnosno Ustava BiH, izjavio je predsjednik NPS-a Darko Banjac.

Banjac je novinarima nakon sastanka rekao da je vladajuća koalicija izričita da niko nema prava da bilo koga sa liste bilo koje političke partije skloni ili mu ne dozvoli kandidovanje.

“Građani Republike Srpske su jedini koji mogu da odluče ko će ih predstavljati. Jako su opasne izjave Arnautovića i pojedinih predstavnika međunarodne zajednice koje, prema našem mišljenju, idu ka rušenje Dejtonskog sporazuma, odnosno Ustava BiH”, naveo je Banjac, koji je bio domaćin današnjeg sastanka.

On je rekao da su stranke vladajuće koalicije opredijeljene da štite interese građana Republike Srpske i njihovo pravo da biraju svoje predstavnike.

Banjac je naveo da je na sastanku bilo riječi i o dinamici priprema za predstojeće opšte izbore u BiH, te da bi već sljedeće sedmice koalicija trebala da pristupi dogovorima i podnošenju prijava.

“Odlučni smo da se svi okupimo oko inokosnih kandidata, a takođe smo razgovarali i o listama za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH. Osnovni cilj nam je da ostvarimo što bolji rezultat i da ova politika koja vodi stabilnost Republike Srpske bude u prvom planu”, naveo je Banjac.

On je rekao da su na sastanku pozdravljene odluke Vlade Republike Srpske za povećanje plata, naročito jer se to dešava u vrijeme velikih ekonomskih, ali i geopolitičkih kriza u svijetu.

“Značajne stavke su povećanje plata od 10 odsto za radnike u javnom sektoru, ali i stabilnost budžeta i ekonomije Srpske, tako da u narednom periodu koaliciju čeka mnogo bitnih odluka, a sve s ciljem jačanja snage, stabilnosti i samostalnosti u ekonomskom smislu Republike srpske”, rekao je Banjac.

Osim Banjca, sastanku u prostorijama Glavnog odbora NPS-a prisustvovali su potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović, predsjednici SP-a Petar Đokić, NDP-a Dragan Čavić, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, te zamjenik predsjednika Demosa Spomenka Stevandić.

Ostavite komentar: