Vlada Srpske izmijenila odluku: Dodatnih 14 miliona KM za zapošljavanje

Vlada Republike Srpske izmijenila je danas odluku o Akcionom planu zapošljavanja u Srpskoj za 2022. godinu, kojom je obezbijeđeno dodatnih 14 miliona KM za zapošljavanje i predviđeno zapošljavanje još 2.119 lica.

Odlukom o izmjeni Odluke o usvajanju Akcionog plana zapošljavanja u Srpskoj za 2022. godinu, kojom je obezbjedila dodatnih 14.000.000 KM za zapošljavanje. Pored ranije obezbijeđenih 14.140.000 KM, ukupna sredstva za zapošljavanje iznose 28.140.000 KM, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću. Ova sredstva su predviđena za realizaciju tri programa, za koje je izražen poseban interes za zapošljavanje.

Riječ je o Podršci zapošljavanju i samozapošljavanju djece poginulih boraca, demobilisanih boraca i ratnih vojnih invalida VRS – Projekat “Zajedno do posla”, zatim Podrška zapošljavanju i samozapošljavanju ciljnih kategorija u privredi /nezaposlenih lica preko 40 godina, žena žrtava porodičnog nasilja, ratne torture i žena u ruralnim sredinama, štićenici domova/ i Program podrške zapošljavanju mladih sa visokom stručnom spremom – pripravnici.

Izmjenom Akcionog plana obezbjediće se zapošljavanje za još 2.119 lica, tako da će se, pored ranije planiranog zapošljavanja 3.670 lica u 2022. godini, omogućiti zapošljavanje ukupno 5.789 lica.

Vlada Republike Srpske usvojila je i odluku o utvrđivanju opšteg interesa za izgradnju javne saobraćajnice u Banjaluci koja se nalazi u obuhvatu Regulacionog plana za prostor između ulica Knjaza Miloša, Prote Nikole Kostića, nove trase Ulice Ilije Garašanina i željezničke pruge Banjaluka – Novi Grad.

Na današnjoj sjednici je usvojena i odluka o utvrđivanju opšteg interesa radi izgradnje saobraćajnice Delibašino Selo – Priječani, u skladu sa Regulacionim planom stambenog naselja Priječani u Banjaluci.

Ostavite komentar: