Vlada RS: ​Eksperti iz PDP-a, pročitajte Službeni glasnik Republike Srpske!

Sve odluke Vlade Republike Srpske o mjerama podrške privredi, kao i druge odluke, objavljene su u Službenom glasniku Republike Srpske, saopšteno je danas iz Biroa za odnose sa javnošću Vlade RS.

Saopštenje prenosimo u cjelosti i bez uredničke intervencije.

S ciljem tačnog informisanja javnosti, pozivamo Partiju demokratskog progresa da prije pisanja saopštenja za javnost prethodno provjere informacije o kojima namjeravaju da pišu i komentarišu ih, te da, obavezno, redovno čitaju Službeni glasnik Republike Srpske.

Eksperte za ekonomiju i odnose s javnošću u PDP-u informišemo da su odluke Vlade Republike Srpske o mjerama podrške privredi, kao i druge odluke Vlade, objavljene u Službenom glasniku Republike Srpske, odnosno obavještavamo PDP, da se po donošenju odluka, ovi podzakonski akti dostavljaju Službenom Glasniku Republike Srpske na objavljivanje.

Nećemo ovom prilikom da podučavamo PDP o vremenskim rokovima za stupanje na snagu akata koji se objavljuju u Službenom glasniku. Neka se malo pomuče i sami nauče.

O kolikom neznanju i neinformisanosti je riječ u PDP-u, pokazuje činjenica da je po više dana prošlo od objavljivanja pojedinih odluka u Službenom glasniku Republike što pokazuje da oni koji sebe smatraju i nazivaju ekspertima u PDP-u ne znaju da nađu i pročitaju u Službenkom glasniku dokumenta koja traže, ali ih to nije omelo da objave dva saopštenja za javnost u kojima pozivaju da se u Službenom glasniku objave već objavljene odluke.

Bilo kome ko se na ozbiljan i odgovoran način bavi politikom, ili nekom drugom drugom djelatnošću, nezamislivo je da istupa u javnosti sa informacijama koje prethodno nisu provjerene. Ovo opšte pravilo očigledno ne vrijedi za Partiju Demokratskog progresa, jer u svojim pamflet-saopštenjima, osim što dezinformišu javnost, javno manifestuju svoje neznanje i diletantizam.

Ekspertima u PDP-u poručujemo da, prije objavljivnja, provjere informacije o kojima žele da pišu, te da prestanu da omalovažavaju i ometaju sprovođenje odluka i mjera državnih organa, institucija i organizacija Republike Srpske u borbi da zaštiti život i zdravlje ljudi i privredu Republike Srpske u novonastaloj situaciji izazavanoj pojavom virusa korona, stoji u saopštenju Vlade RS.

 

(BL PORTAL)

 Ostavite komentar: