“Vlada brine o nezaposlenima”: Odobrena isplata tri miliona KM Zavodu za zapošljavanje

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je na današnjoj sjednici Kompenzacionog fonda odobrena isplata tri miliona KM Zavodu za zapošljavanje Srpske da bi se redovno servisirale sve mjesečne naknade koje ta služba plaća za ljude na svojim evidencijama, a koji su u proteklom periodu ostali bez posla i zbog posljedica virusa korona.

On je rekao da se te naknade, koje su zakonska obaveza Srpske, kreću od 400 do 900 KM po korisniku, zavisno od radnog staža.

“Lani smo za te potrebe preko Zavoda izdvojili gotovo 24 miliona KM. U 2019. smo za iste potrebe izdvojili iz budžeta oko 11 miliona KM, što govori da je zbog virusa znatan broj ljudi u 2020. izgubio posao i došao u situaciju da se prijavi na Zavod. Poručio bih svim tim ljudima da njihova primanja neće biti dovedena u pitanje i da će uredno ostvariti ono što trebaju kada je riječ o Zavodu. Dakle, i to je dokaz da vodimo brigu o ovim korisnicima”, rekao je Višković.

On je naveo da je Srpskoj važno svako radno mjesto, podsjećajući da je virus, nažalost, doprinio da od početka krize ili od marta prošle godine oko 21.000 ostane bez posla.

“Ipak, treba reći da je u istom periodu novo zaposlenje našlo više od 23.000 radnika“, rekao je Višković.Ostavite komentar: