Vlada Brčko distrikta donirala 10.000 KM za Dnevni centar u Kosovskoj Mitrovici

Vlada Brčko distrikta donirala je 10.000 KM za završetak izgradnje Dnevnog centra “Podrži me-9. januar” u Kosovskoj Mitrovici za 144 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju, rekao je Srni predsjednik Odbora za pomoć Srbima Kosova i Metohije Milorad Arlov.

Arlov je istakao da će ova donacija pomoći da što prije bude završen započeti objekat koji će koristiti djeca i mladi sa poteškoćama u razvoju i biti njihova druga kuća.

– Hvala gradonačelniku Siniši Miliću, Skupštini i Vladi distrikta Brčko koji su uvažili našu molbu i prepoznali potrebu da izgradimo Dnevni centar, prvi na Kosmetu za djecu i mladu sa poteškoćama u razvoju, koji će biti od velike koristi njima i Udruženju roditelja “Podrži me” – dodao je Arlov.

On je napomenuo da su nedavno uplaćene još tri donacije po 1.000 KM opština Trnovo, Kalinovik i Vlasenica.

– Planiramo i sigurno ćemo završiti, pripremiti za namještanje i uselenje do kraja godine ovaj veliki projekt od 714 metara kvadratnih, ukupne vrijednosti oko 280.000 evra za koji treba još oko 75.000 evra za unutrašnje uređenje – rekao je Arlov.

On je izrazio uvjerenje da će humanost pobijediti i epidemiju korona virusa i pomoći djeci i mladima sa poteškoćama u razvoju da usele u dnevni centar

 

Izvor:(Srna)

 

 

Ostavite komentar: