Višković tokom sastanka: Planirani budžet poboljšaće status starješina VRS

28.11.2023. | 16:11

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je tokom sastanka sa predstavnicima Organizacije starješina Vojske Republike Srpske /VRS/ da će planirani budžet za 2024. godinu uticati na poboljšanje statusa kategorija koje ta organizacija zastupa.

Višković se predstavnicima Organizacije starješina VRS sastao u Banjaluci u okviru konsultacija o izradi budžeta za narednu godinu, a na sastanku je istakao da je dosadašnja saradnja sa ovom organizacijom bila veoma kvalitetna i sadržajna, te naglasio njen značaj i patriotsku ulogu.

Predsjednik Organizacije starješina Slobodan Župljanin predstavio je stavove u vezi sa izradom budžeta i pojasnio planove rada Organizacije u narednoj godini, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Tokom sastanka razgovarano je o načinu rješavanja pitanja sa kojima se suočava ova kategorija i zaključeno da je prioritet zaštita i očuvanje Republike Srpske, kao i da naredne aktivnosti budu usmjerene ka tome.

Sastanku su prisustvovali ministar finansija Zora Vidović i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Danijel Egić.

Oznake: sastanak, Višković