Višković se oglasio povodom privođenja Zeljkovića: Ne donosimo preuranjene odluke

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je, povodom privođenja direktora Instituta za javno zdravstvo Branislava Zeljkovića, da institucicje Srpske treba da rade svoj posao.

Višković je istakao da da će Institut, bez obzira na okolnosti, nastaviti da radi i da očekuje da aktuelno pitanje bude brzo riješeno.

“Legalista sam i poštujem da institucije rade svoj posao. Ne bih komentarisao ono šta neko ima namjeru ili nema. U suštini bih samo zamolio sve da ne donosimo preuranjene odluke, nego da dozvolimo institucijama Republike Srpske da rade svoj posao”, rekao je Višković za RTRS.

Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, a istragom u ovom predmetu rukovodi Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva.

Zeljković je danas sproveden u Republičko javno tužilaštvo u Banjaluci.

Prethodno su danas Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva predati Slavko Bojić, Saša Marković i Dragan Dubravac, koji su juče uhapšeni zbog sumnje da zloupotrijebili službeni položaj ili ovlašćenja.

Ostavite komentar: