Višković sa studentima i mladima: Nova vlada će podržati dualno obrazovanje

U okviru konsultacija za sastav nove vlade Republike Srpske, mandatar Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa predstavnicima Omladinskog savjeta Republike Srpske i predstavnicima Unije studenata Republike Srpske.

Višković je izrazio opredjeljenje nove vlade za dalje unapređenje kvaliteta i razvoj visokog obrazovanja, te naglasio da će nova vlada dati punu podršku dualnom obrazovanju u Republici Srpskoj.

On je rekao da je potrebno napraviti detaljnu analizu dualnog obrazovanja, zajedno sa resornim ministarstvom i poslovnom zajednicom, da bi se sagledale potrebe tržišta rada, na osnovu kojih bi se izradile upisne politike na fakultetima.

Prema riječima mandatara, Vlada je u prethodnom vremenu dala značajnu podršku poboljšanju studentskog standarda, te podsjetio da je smještaj u studentskim domovima u Republici Srpskoj od ove godine besplatan za sve studente koji ostvare pravo na studentski dom, a sve troškove smještaja studenata u ustanovama studentskog standarda snosi Vlada Republike Srpske.

Na sastanku je konstatovana dobra dosadašnja saradnja institucija Republike Srpske i studentskih organizacija, a predstavnici Omladinskog savjeta Republike Srpske i Unije studenata Republike Srpske zahvalili su premijeru Viškoviću na dosadašnjoj podršci Vlade, te pozdravili odluku o uvođenju besplatnog školovanja na prvom i drugom ciklusu studija, saopšteno je iz Biroa za odnose sa javnošću.

Ostavite komentar: