Višković sa Rajnertsenom: Norveške kompanije zainteresovane za ulaganje u Srpsku

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa ambasadorom Norveške, Olavom Rajnertsenom, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću Vlade Srpske.

Tokom sastanka, Rajnertsen je prenio da postoji izražen interes norveških kompanija za ulaganje u više oblasti u Republici Srpskoj, sa primarnim interesom za obnovljive izvore energije, informacione tehnologije i turizam, navodi se u saopštenju.

Višković je informisao ambasadora Norveške o prednostima ulaganja u Republiku Srpsku, ističući da postoji otvoren prostor za saradnju u više oblasti, te izrazio nadu da će se izraženi interes norveških kompanija u narednom periodu pretočiti i u konkretne projekte.

Višković je naglasio da Republika Srpska bilježi pozitivne ekonomske pokazatelje, ističući da je i u drugom kvaratalu godine nastavljen značajan trend rasta bruto društvenog proizvoda.

Predsjednik Vlade Srpske i ambasador Norveške razmijenili su mišljenja i o drugim ekonomskim i političkim temama, te razgovarali i o aktuelnim izazovima, uzrokovanim pandemijom korona virusa.

Ostavite komentar: