Višković sa predstavnicima MMF-a: Za nastavak reformi potrebna vlast na svim nivoima BiH

27.02.2019. | 18:14

Za uspješan nastavak reformi i realizaciju razvojnih politika potrebno je što prije formirati vlast na svim nivoima u BiH, radi neophodne koordinacije i harmonizacija, ocijenjeno je na sastanku u Banjaluci predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda.

Na sastanku Viškovića sa šefom Misije MMF-a za BiH Martinom Petrijem i rezidentnim predstavnikom MMF-a u BiH Franciskom Parodijem ocijenjeno je da je dosadašnja saradnja bila dobra i da su politike Vlade Srpske usklađene sa okvirnim ciljevima iz Pisma namjere, te iskazana opredijeljenost za nastavak zajedničkih aktivnosti.

Višković je istakao da razvojni i reformski programi ostaju u fokusu rada Vlade Srpske, a prioriteti su fiskalna stabilnost, privredni rast i odgovorna ekonomska i socijalna politika, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Višković je upoznao šefa Misije MMF-a za BiH o ključnim načelima i mjerama predviđenim Programom ekonomskih reformi Srpske, te planiranim aktivnostima Vlade.

Sastanku u kabinetu predsjednika Vlade Republike Srpske prisustvovala je i ministarka finansija Srpske Zora Vidović.

 

Izvor:(SRNA / RTRS)