Višković: Republika Srpska želi da razvija obrazovni sistem

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je uspostavljanje Svetosavske nagrade dokaz da Srpska želi i dalje da razvija svoj obrazovni sistem i da daje akcenat na obrazovanje djece po najvećim standardima, da sutra mogu bez nekih većih problema voditi Republiku Srpsku.

“Svetosavska nagrada treba da bude podstrek za dalji rad i razvoj našeg obrazovnog sistema u Republici Srpskoj”, istakao je Višković večeras u Banjaluci na svečanosti povodom dodjele Svetosavskih nagrada.

Višković je rekao da mu je posebno zadovoljstvo da, povodom Svetog Save, vaspitačima, nastavnicima i stručnim saradnicima, a, prije svega, onima koji su dobili Svetosavske nagrade, čestita od srca.

“Ovim naše resorno ministarstvo i Vlada Republike Srpske cijeni i prepoznaje rad svakog pojedinca koji učestvuje u vaspitno-obrazovnom radu i na taj način stimuliše ili na neki način daje podstrek onima koji su najbolji u svojoj branši i mi ćemo to raditi i ubuduće”, poručio je Višković.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske je Svetosavskom nagradom za školsku 2019/2020. godinu nagradilo 40 istaknutih nastavnika osnovnih i srednjih škola i vaspitača u Republici Srpskoj za postignute izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja učenika, odnosno djece u prethodnoj školskoj, odnosno radnoj godini.

Ostavite komentar: