Višković razgovarao sa predstavnicima Svjetske banke: Zainteresovani za podršku projektima

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa šefom Kancelarije Svjetske banke za BiH i Crnu Goru Kristoferom Šeldonom o projektima koji se u različitim oblastima realizuju u saradnji sa Svjetskom bankom, sa osvrtom na infrastrukturne projekte u oblasti transporta i željezničkog saobraćaja.

Predstavnici Svjetske banke naglasili su na sastanku da su zainteresovani i za podršku projektima u energetskom sektoru, sa posebnim osvrtom na instalacije solarnih panela, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću nakon sastanka kojem je prisustvovao i ministar saobraćaja i veza Nedeljko Čubrilović.

Na sastanku je bilo riječi i o projektu koji Republika Srpska realizuje sa Svjetskom bankom, a po pitanju restrukturisanja Željeznica Republike Srpske, kao i o novim projektima u željezničkom saobraćaju, u kontekstu igradnje novih željezničkih pravaca.

Na sastanku je razgovarano i o projektima koji se odnose na rehabilitaciju magistralne putne mreže, kao i o budućim projektima u oblastima lokalne infrastrukture.

Premijer Srpske Radovan Višković zahvalio je na podršci Svjetske banke za razvoj i realizaciju brojnih projekata u Republici Srpskoj.

Šef Kancelarije Svjetske banke Kristofer Šeldon takođe je iskazao zahvalnost na korektnoj i poslovnoj saradnji koju Svjetska banka ostvaruje sa Vladom Republike Srpske.

Ostavite komentar: