Višković: Pukovnik Beronja će ostati upamćen kao častan čovjek i vojnik

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je telegram saučešća porodici preminulog pukovnika Vojske Republike Srpske Mila Beronje, ističući da će ostati upamćen kao častan čovjek i vojnik koji je u odbrambeno-otadžbinskom ratu dao nemjerljiv doprinos odbrani Republike i srpskog naroda.

Višković je naveo da je odlazak pukovnika Beronje nenadoknadiv gubitak za porodicu, prijatelje i cijelu Republiku Srpsku, za čiju se odbranu i očuvanje istinski borio, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

– Iskreno saosjećajući u bolu koji vas je zadesio, u ime Vlade Republike Srpske i svoje ime, upućujem vam izraze najdubljeg saučešća – dodaje se u telegramu.

Pukovnik VRS Mile Beronja preminuo je u srijedu, 13. januara, u 73. godini u Novom Sadu od posljedica infekcije virusom korona, a biće sahranjen u utorak, 19. januara, na Gradskom groblju u Novom Sadu.

Objavljuje BL PortalPetak, 15. siječnja 2021.

 

Beronja je rođen 1948. godine u Vukovaru, gdje je završio osnovnu školu i Gimnaziju, po završetku srednje škole u Beogradu je upisao i završio Vojnu akademiju, a potom je kao oficir ЈNA službovao u Osijeku, Našicama, Derventi, Šamcu i Bijeljini.

Na početku odbrambeno-otadžbinskog rata pridružio se VRS, pa je tokom operacije “Koridor 92” obavljao dužnost načelnika štaba Taktičke grupe jedan VRS, kojom je tada komandovao pukovnik Novica Simić.

Po završetku operacije “Koridor 92”, Mile Beronja preuzima dužnost komandanta Druge posavske brigade VRS i ovu dužnost obavljao je do 1994. godine, kada je imenovan na dužnost načelnika oklopno-mehanizovanih jedinica u operativnoj zoni korpusa koja je obuhvatala odbranu teritorije Majevice, Semberije i dijelova Posavine.

 

 

Ostavite komentar: