Višković poručuje: Slijedi smjena kadrova DNS iz odbora koji koaliraju sa opozicijom

Potpredsjednik SNSD Radovan Višković izjavio je da će u narednom periodu sa republičkih pozicija biti smjenjivan kadar DNS koji dolaze sa područja na kojima su opštinski odbori te stranke potpisali sporazume o zajedničkom nastupu sa opozicionim partijama na predstojećim lokalnim izborima.

Višković je rekao danas novinarima u Čelincu da o tome svjedoči aktuelna smjena kadra DNS Marka Kubatlije koji dolazi sa Pala, jer paljanski opštinski odbor te stranke nije ispoštovao ranije dogovore sa SNSD-om i nedavno je potpisao koalicioni sporazum sa SDS-om i PDP-om kada je riječ o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima.

“To je naš odgovor na taj sporazum i ovdje nije riječ o nečem ličnom protiv DNS. Svi sljedeći kadrovi DNS koji budu potpisali takve sporazume, a nalaze se na nekim republičkim pozicijama biće smijenjeni ukoliko dolaze iz lokalne zajednice gdje je donesena takva odluka”, naglasio je Višković.

Kada je riječ o smjeni drugog kadra DNS, Višković, koji je i premijer Republike Srpske, rekao je da treba sačekati odluke Vlade Srpske.

“Ne treba žuriti i ništa prejudicirati. Ne vidim da je ovo neki veliki problem i mislim da se o tome u javnosti daje previše značaja. Naime, većina u parlamentu Srpske bila je 57 poslanika. I kad svih sedam poslanika DNS ne bi bilo u skupštinskoj većini, to je ponovo većina od 50 poslanika”, dodao je Višković. Kada je riječ o mogućoj smjeni ministara DNS u Vladi, Višković je rekao je da Senka Jujić, koja vodi resor lokalne uprave i samouprave, radi svoj posao sve dok je na toj poziciji.

“Do kada će to biti, ne zavisi od mene, već od mnogih dešavanja, odnosno opštinskog odbora DNS iz kojeg dolazi”, rekao je Višković.

Ostavite komentar: