Višković poručio: Vlada primila k znanju Izvještaj Nezavisne međunarodne komisije

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da je Vlada Srpske danas primila k znanju Izvještaj Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu 1992-1995. godine.

Višković je rekao da je ovaj izvještaj temeljni dokument, te da će u narednom periodu biti organizovano više okruglih stolova s ciljem njegovog predstavljanja široj javnosti.
On je zahvalio Gideonu Grajfu za cjelokupni angažman u radu Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu 1992-1995. godine.
Podsjećanja radi, u Banjaluci je danas održana posebna sjednica Vlade Republike Srpske, na kojoj su ministri upoznati o Izvještaju Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu 1992-1995. godine.
Sjednici su prisustvovali i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, te izraelski istoričar i predsjednik Komisije Gideon Grajf, piše RTRS.

Ostavite komentar: