Višković: Isplaćene aprilske plate onima koji su aplicirali

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da su završene isplate za aprilske plate onima koji su aplicirali, te da će biti isplaćeni i budući zahtjevi koji prispiju.

– Obrada prijave traje jedan ili dva dana. Novac je obezbijeđen i u ovom trenutku je 90 odsto tog posla završeno – rekao je Višković.

On je rekao da je privredi i zdravstvu za mart, april i maj dato i namijenjeno više sredstava nego što je tranša od MMF-a.

Govoreći o aktuelnim mjerama u vezi sa suzbijanjem širenja virusa korona, prije svega zabrane okupljanja više od 50 lica na jednom mjestu, Višković je istakao da to ne znači da je u Srpskoj situacija lošija u odnosu na zemlje u okruženju, već da nadležni ne žele da upropaste ono što je prethodnih mjeseci preduzimano jer je virus još u zajednici.

On je naglasio da niko u Srpskoj nije ugrožen mjerama koje su na snazi, a kojima štite zdravlje ljudi, te napomenuo da pojedine zemlje vraćaju ranije donesene mjere, što Srpska ne želi da rizikuje.

Višković je rekao da nije upoznat sa navodnom aferom sa respiratorima u Republici Srpskoj, o kojoj govori PDP.

On je podsjetio da je ugovor u vezi sa nabavkom mobilne bolnice raskinut, te da će uplaćeni novac biti vraćen Institutu za javno zdravstvo Srpske koji će potom ta sredstva vratiti u budžet Srpske.

Višković je rekao da je siguran da su pojedini opstruisali nabavku mobilne bolnice, ali da će vrijeme pokazati svačiju ulogu u tome.

 

Izvor:(SRNA)

 

 

Ostavite komentar: