Višković: Budžet stabilan, investicije prema planu VIDEO

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je budžet Srpske stabilan, da se investicioni ciklus u ovoj godini odvija prema planiranoj dinamici, te da je programom rada Narodne skupštine planirano da u redovnoj proceduri u prvoj polovini decembra bude usvojen republički budžet za iduću godinu.

“U proteklih devet mjeseci imali smo pad prihoda u budžetu Republike Srpske manje od šest odsto ili oko 105 miliona KM, od čega je oko 90 miliona KM iz indirektnih poreza”, rekao je Višković.

On je naveo da će morati da bude urađen još jedan rebalans budžeta zbog toga što je u postojećem rebalansu bio predviđen oko 151 milion KM za pomoć privredi, zdravstvenom sektoru, a do danas je to prekoračeno za oko 30 miliona KM.

“Zbog toga moramo izvršiti rebalans da bi to bilo pokriveno u skladu sa zakonima o finansijskom poslovanju”, pojasnio je Višković gostujući na ATV u emisiji “Dosije”

Prema njegovim riječima, planirano je da u redovnoj proceduri, kako je predviđeno programom rada Narodne skupštine Republike Srpske, u prvoj polovini decembra bude usvojen budžet Srpske za 2021. godinu.

Govoreći o realizaciji Garantnog programa u Republici Srpskoj, Višković je naveo da je Srpska prva u okruženju Garantni fond stavila na uslugu privrednim subjektima.

 

 Ostavite komentar: