Vidović istakla da je Srpska zadužena u skladu sa odlukom parlamenta: Sve je definisano

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović izjavila je da se Republika Srpska na Londonskoj berzi zadužila u skladu sa odlukom Narodne skupštine Republike Srpske koja je donesena u decembru prošle godine.

Tokom skupštinske rasprave o prijedlogu Programa rada Narodne skupštine Republike Srpske za ovu godinu, Vidovićeva je rekla da u pomenutoj odluci parlamenta Republike Srpske piše dugoročno zaduženje obveznicama na međunarodnom tržištu i dugoročno zaduženje obveznicama na domaćem tržištu, kratkoročno zaduženje, te dugoročno zaduženje kreditima.

“U toj odluci je sve definisano. Tačno su definisani maksimalni rokovi, te maksimalna kamatna stopa”, istakla je Vidovićeva.

Vidovićeva je rekla da je apsolutno postignut odličan efekat na Londonskoj berzi na kojoj su bila 44 kupca iz čitavog svijeta.

Ona je podsjetila da se Republika Srpska do sada zaduživala na domaćem tržištu nekoliko puta godišnje prodajući obveznice.

“Nikada nismo sazivali Narodnu skupštinu Republike Srpske da presiječe i da kaže: trebate kupiti toliko po toj cijeni, to je nemoguća varijanta ko imalo zna o ekonomiji”, zaključila je Vidovićeva.

Ostavite komentar: