VIDEO – Trivić, Stanivuković i Govedarica: Optužbe MUP-a RS su smiješne i neutemeljene

U banjalučkom Osnovnom sudu juče je održano ročište koje je po izvještaju MUP-a Republike Srpske pokrenuto protiv Draška Stanivukovića, Jelene Trivić, Adama Šukala,Vukote Govedarice i Aleksandra Gluvića, zbog optužbi da stoje iza organizacije neprijavljenog skupa na Trgu Krajine u Banjaluci, koji je održan 14. 10. prošle godine. Okrivljeni odgovaraju da su optužbe smiješne i neutemeljene.

Iz MUP-a Republike Srpske tvrde da su okrivljeni putem društvenih mreža pozvali građane da se pridruže skupu na kojem se govorilo o krađi na izborima i neotkrivanju ubica Davida Dragičevića. To što je neko podijelio objavu na Fejsbuku, odgovaraju Trivićeva i Stanivuković, ne znači da stoji iza organizacije skupa, što kako tvrde, dokazuje koliko besmislenim i iskonstruisanim stvarima se bave pravosudne institucije.

Za tvrdnju kako Vukota Govedarica stoji iza održanog protesta, za Ministarstvo unutrašnjih poslova je bilo dovoljno to što je Govedarica govorio na tom skupu a dan ranije u medijima pozvao građane da se pridruže okupljanju na Trgu Krajine.

Ovim ročištem sudski postupak je završen, a presuda Osnovnog suda biće donesena i dostavljena okrivljenim strankama u prvoj polovini decembra.

 

Izvor:(BN TV)

 Ostavite komentar: