VIDEO – Nakon sramnih izjava Ivana Pernara dočekala djeca poginulih boraca u Bijeljini

18.01.2019. | 22:30

Hrvatski političar i osnivač Živog zida, Ivan Pernar, nakon izjava da je Republika Srpska tvorevina koja je stvorena na nestanku Hrvata iz bosanske Posavine, odvažio se da održi tribinu u Bijeljini, a na kojoj su ga dočekala ogorčena djeca poginulih boraca Vojske Republike Srpske.
Izjave Pernara nisu ostale nezaboravljene, tako da je predavanju u organizaciji opoziciono naklonjenog portala Infomedia prisustvovalo nekoliko djece poginulih boraca koji su se oštro suprostavili Pernaru.

Jedan od njih je i Branislav Šušljak, sin poginulog borca Vojske Republike Srpske koji je upitao Pernara kako je mogao reći za Republiku Srpsku da je nastala na nestanku Hrvata i znači li to da je i Hrvatska genocidna država, što je Pernar pokušao izignorisati i promijeniti temu razgovora.

“Ja ću vas pitati zašto stotine hiljada Srba prognano sa područja Hrvatske? Spominjete Radovana Karadžića i Ratka Mladića, da li ste spomenuli Franju Tuđmana? To niste spomenuli”, rekao je Šušljak i dodao da kada bi jedan Srbin rekao da je Hrvatska genocidna tvorevina i otišao u Zagreb ili Split da bi ga noć pojela.

“Ja pozivam sada sve Srbe da napuste vaše predavanje. Nema smisla da na taj način vi komentarišete da je Republika Srpska genocidna tvorevina, ne ulazim u to kako ste vi komentarisali HDZ. Evo ja odlazim i pozivam sve Srbe da napuste predavanje”, nakon čega se veći broj prisutni zaputio ka izlazu.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=30&v=uUrR5JCGbZ0

Poznata je i podrška Pernaru koja stiže iz Republike Srpske, a dolazi od PDP-ovog političara Draška Stanivukovića, kao i Stefana Blagića iz grupe Restart.

Nakon izjava Ivana Pernara reagovao je i poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Srđan Mazalica, koji je otvoreno pitao poslanika PDP-a, Draška Stanivuvkoića zbog njegove bliskosti sa Pernarom, da li se i on zalaže za ukidanje Republike Srpske?

 

Izvor:(ATV)