VIDEO – Lider Antidejtonskog pokreta Nihad Aličković pozvao Bošnjake da se naoružavaju

Lider sarajevskog Antidejtonskog pokreta Nihad Aličković, koji je javnosti poznat i kao prijatelj Nasera Orića, bivšeg komandanta Armije RBiH u Srebrenici, uputio je javni poziv Bošnjacima na naoružavanje.

Aličković je citirao Atifa Dudakovića, ratnog komandanta Petog korpusa Armije RBiH, kazavši da “svaki Bošnjak mora ispod kreveta imati ranac i u njemu uniformu i vreću za spavanje te da se moraju na legalan način naoružavati”.

On dodaje da Bošnjaci legalnim putem preko MUP-ova imaju pravo da podnesu zahtjev za naoružanjem.
“Bošnjaci to trebaju uraditi, posebno omladina i neka se na taj način legalno naoružava, jer i u Republici Srpskoj postoji veliki broj lovačkih udruženja koji nastoje na taj način da legalizuju veliki broj naoružanja”, kazao je Aličković.

Aličković je u Hagu, kada je izrečena presuda prvom predsjedniku Republike Srpske, ispred suda raširio ratnu zastavu Armije RBiH, a onda napao starijeg muškarca koji je bio ogrnut srpskom zastavom, prijetio mu i vrijeđao ga. U sudnicu u Hagu prošvercovao je mobilni telefon i na Fejsbuk profilu uživo prenosio izricanje presude Karadžiću.

 

Izvor:(Nezavisne novine)

 

Ostavite komentar: