VIDEO – Kovačević: U SDS-u postoji grupa koja ruši srpsko jedinstvo

Portarol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je za RTRS da su opasne izjave uperene protiv Srbije i srpskih vlasti koje dolaze u trenutku kada je upućen poziv na jedinstvo svih srpskih faktora.

Komentarišući izjavu potpredsjednika SDS-a Dragana Ćuzulana koji je iznio uvrede na račun vlasti u Srbiji i njenog predsjednika Aleksandra Vučića, nazivajući srpsku vlast u Beogradu režimom, a Vučića lažovom i manipulatorom, Kovačević je rekao da SNSD osuđuje takve izjave.

– Mislim da je jako opasno da ovakve izjave dolaze u trenutku kada smo mi iz SNSD-a pozvali SDS i sve druge opozicione stranke da formiramo jedan patriotski blok, blok za Republiku Srpsku, koji ne treba SNSD-u jer je SNSD ubjedljivi pobjednik izbora, već treba Srpskoj kako bi njeni interesi u i van BiH, bili na najadekvatniji mogući način zaštićeni – poručio je on.

Kovačević smatra jako opasnim to što iz Republike Srpske dolaze takvi stavovi prema vlastima u Srbiji u jednom delikatnom trenutku kako za Srbiju tako i za Srpsku i cjelokupan srpski narod.

– U ovom trenutku ono što je potrebno jeste jedinstvo svih srpskih faktora u Republici Srpskoj i Srbiji. Republika Srpska nema ništa sa takvim stavovima, mi podržavamo saradnju Srpske i Srbije i ta saradnja je potrebna i Srpskoj i Srbiji za sve izazove koji su pred nama – istakao je on.

Kovačević kaže da je očigledno da u SDS-u postoji “mala radikalna grupa koja se trenutno identifikuje kao hercegovačka grupa koja radi sve na rušenju jedinstva i šalje veoma ružne poruke prema Srbiji, ali i prema Republici Srpskoj i njenoj vlasti”.

– Izjava da će vlast u Republici Srpskoj da završi ono što Ante Pavelić nije uspio, skandalozna je i sramna i takve izjave ne možemo da čujemo čak ni od Bakira Izetbegovića i SDA. Smatramo to nedopustivim i tražimo od SDS-a da nađe način da riješi problemekoje ima, a to su takve radikalne grupe koje nisu dobre ni za koga u Republici Srpskoj i cjelokupni srpski narod – istakao je on.

Govoreći o Ćuzulanovoj izjavi da “u školama treba ukinuti vjeronaku, jer ona nije partijska ideologija, kako se sada doživljava”, Kovačević je rekao da ono što je Ćuzulan rekao nije protiv vjeronauke već protiv crkve, jer je za njega neprihvatljiva bilo koja crkva koja se neće složiti sa njegovim stavovima da su SNSD i Milorad Dodik gori od Ante Pavelića.

– To je sramno i neprihvatljivo i ne postoji adekvatna riječ za osudu takvih izjava – poručio je Kovačević.

Izvor:(RTRS)

Ostavite komentar: