VIDEO – Jezero: Hitan sastanak zbog poplava

Nabujale Jošavka i Pliva zadale su muku mještanima Jezera. Polavljeno je 20 kuća, a iz jedne je evakuisana petočlana porodica. To je već alarmantno stanje, kaže načelnica opštine Snežana Ružičić.

Zbog toga je danas sazvala hitan sastanak sa predstavnicima Vlasti, nakon kojeg je formirano radno tijelo koje će raditi na rješavanju problema.

“Zaključak današnjeg sastanka bio da ćemo raditi planiranje određeno, na koji način pristupiti rješevanju, odnosno produbljenju korita Plive, odnosno čišćenja korita Plive. Kao i da svi preuzmu svoje određene aktivnosti koje treba od čišćenja i prikupljanja nekih sabirnih površina, do čišćenja kanala koji vode prema rijekama”, kaže načelnica Jezera, Snežana Ružičić.

Iz kuće je morala Zorana Vujić. Policija je kaže, na rukama iznijela i nju i djecu.

“Boga mi sada ove godine voda je najveća. Najviše je vode ušlo, skoro 50 centi je ušlo u kuću. Ono što se imalo, sve mi je uništeno”, kaže Zorana Vujić.

Pliva je zaprijetila i Zgonićima. Srećom, nivo vode od sinoć je pao za 20 cm, ali ipak strahuju od novih padavina.

“Sad trenutno situacija je dobra. Jedino u toku noći ako bude padanje situacija će se pogoršati. Znači nije baš dobra situacija. Snijeg opet lakše, ali ako kiša krene u toku noći, znači nije dobro”, kaže Edin Zgonić.

Kiša i snijeg ne bi bili prijetnja da postoji hidrološka stanica na rijeci Jošavci, tvrdi načelnica opštine. Izgradnja stanice, jedan je od zaključaka današnjeg sastanka.

Mještani Jezera kažu da problema sa poplavama imaju skoro svake godine. Ali većih izlijevanja od 2014. do danas nije bilo. Od bujanja rijeka Jošavke i Plive svake godine najviše strahuju stanovnici u ulici 21. Novembra.

Izvor:(ATV)

 

Ostavite komentar: