VIDEO – Dodik: Srpska i Srbija nastavljaju jedinstveno da djeluju

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik je u izjavi za Tanjug prenio da je na sastanku sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao o razvoju situacije po pitanju KiM i poručio da će Srbija i Republika Srpska nastaviti jedinstveno da djeluju i daju jedinstvene odgovore.

Vučić i Dodik sastali su se u Predsjedništvu Srbije i razgovrali o svim strateškim pitanjima vezanim za opstanak srpskog naroda.

“Ovo su redovne konsultacije koje imam sa predsjednikom Vučićem i to je bila prilika da procijenimo razvoj situacije”, rekao je Dodik u Ambasadi Rusije.

Dodik kaže da su na sastanku procjenjivali razvoj situacije “nakon svih ovih posljednjih poznatih stavova i nekih koji dolaze”.

“U svakom slučaju želim da kažem da ćemo nastaviti jedinstveno da djelujemo i da, što se mene tiče, dajemo jedinstvene odgovore na te izazove”, poručio je Dodik.

Kako kaže, stavovi i ponašanja onih koji su kreirali dugogodišnju krizu ovdje pokušavaju da ostanu isti.

“Dakle, ne želi se prihvatiti status Srbije i stavovi u pogledu rješavanju Kosova i Metohije i cijelog srpskog nacionalnog i državnog pitanja. I pokušaji da se ubrzaju stvari u vezi rješavanja KiM dolaze od onih koji žele da naprave rješenja koja nisu u skladu sa stavovima i interesima same Srbije”, naveo je Dodik.

On kaže i da u tom pogledu Srbi u Republici Srpskoj, kao i on kao predsjedavajući Predsjedništva BiH imaju interes da veoma studiozno posmatraju razvoj te situacije.

“Neprihvatljivo je danas da bilo kakvi pokušaji omalovažavanja Srbije i njenih državnih i nacionalnih interesa budu na sceni. Republici Srpskoj i srpskom narodu u cjelini je veoma stalo da Srbija bude uvažavana i da bude sa stanovišta njenih interesa afirmisana. Ne može se napraviti vještačka barijera negdje na Drini i reći da je to neka druga država”, poručio je Dodik.

Mi imamo život koji je imanentan jednom narodu, naglasio je Dodik.

“Mi smo svi Srbi i jednako, iako to mnogi stranci ne razumiju, zainteresovani smo za pitanje kao što je Kosovo, kao i svi ljudi koji žive ovdje”, rekao je Dodik.

Dodik je, takođe, rekao da je upoznao predsjednika sa situacijom u BiH i naveo da u BiH postoji namjerna opstrukcija formiranja vlasti i želja da se izbaci srpska politička reprezentacija koja je dobijena na izborima.

“Dakle, mi smo konstituisali sve naše organe, ali ostaju Bošnjaci koji pokušavaju da zadrže staru strukturu nadajući se da će neki stranci doći nešto da urade u korist njih. Naravno, to je davno prošlo vrijeme”, zaključio je Dodik.

 

Izvor:(RTS)

 Ostavite komentar: