VIDEO – Cvijanovićeva i Dodik na sastanku s Vladimirom Putinom

17.01.2019. | 19:25

U Beogradu je održan sastanak predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina sa predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović i predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

Putin je izrazio zadovoljstvo ponovnim susretom sa Dodikom i čestitao izbornu pobjedu. Podsjetio je na dobre odnose Rusije i Srpske i zajedničke projekte koji se uspješno realizuju.

Dodik je prenio Putinu da je Srpska sprovela izborne rezultate i prva u BiH formirala vlast. Rekao je ruskom predsjedniku da postoje zastoji u formiranju vlasti na nivou BiH.

– U BiH se stalno nešto uslovljava. Bošnjačka strana formiranje vlasti uslovljava prihvatanjem NATO puta BiH, što mi modlučno odbijamo, tako da će primjena izbornih rezultata potrajati – rekao je Dodik.

On je istakao da je u toku realizacija zajedničkih projekata u oblasti energetike i naglasio da Republika Srpska želi da učestvuje u gasovodu Turski tok, te da je u skladu s tim pripremila projektnu dokumentaciju jer je za nju to vrlo važno.

Dodik je naglasio važnost nastavka proizvodnje u rafineriji nafte u Brodu, ali i učešće ruskih kompanija u rekonstrukciji dvije termoelektrane.

Predsjednica Srpske poručila je ranije danas da Srpska sa Rusijom ima mnogo zajedničkih projekata i da je važno zadržati dobar nivo razumijevanja i širiti saradnju.

 

Izvor Foto:(RTRS)