VIDEO – Cvijanović: Krajnje vrijeme da Savjet za sprovođenje mira BiH zauzme realan stav

Predsjednica Republike, Srpske Željka Cvijanović, rekla je da je krajnje vrijeme da Savjet za sprovođenje mira BiH zauzme realan stav u vezi sa stanjem i posljednjim dešavanjima u BiH.

Naime, sjednica Upravnog odbora Savjeta za sprovođenje mira na nivou ambasadora BiH, na kojoj bi trebalo da bude riječi o inicijativi SDA za pokretanje pravne procedure pred Ustavnim sudom BiH radi preispitivanja naziva Republika Srpska, zakazana je za sutra.

“Ukoliko PIK zasjeda i raspravlja o bilo kojoj temi, trebalo bi da o tome i zauzme neki realan stav, te da kažu ko ovdje podiže temperaturu, ko pravi dodatno nerazumijevanje među narodom, te ko uništava i ono moalo što je ostalo za neki unutrašnji dijalog. Oni samo trebaju dati ocjenju jednog takvog sastanka”, navodi Cvijanovićeva.

Inače, kaže Cvijanovićeva, kada su u pitanju forumi koje sazivaju stranci, nema pretjerana očekivanja.

“Mislim da se oni i ne trebaju petljati u naše dnevne teme i aktivnosti. Ali ovjde imamo drugu situaciju. Mnogo je tema koje u eter izbace domaći političari, a koje su često isprodukovane, motivisane i podstaknute ili inicirane od strane pojedinih stranaca”, rekla je Cvijanovićeva.

Ne bi je, kaže, iznenadilo da je svaka inicijativa koja se pokreće u okviru Federacije zapravo rezultat dogovora lokalnih bošnjačkih partija sa strancima.

 

Izvor:(RTRS)

 

Ostavite komentar: