VIDEO – Apsurdno zaustavljanje izgradnje Pelješkog mosta

Poslije dvanaest godina od početka izgradnje, zastoja i osporavanja od strane sarajevske politike, prva faza radova, postavljanje četiri pilona za Pelješki most, završena je prije roka. Ono što taj lobi javnosti ne želi da kaže, jeste da uslovi mora sprečavaju uplovljavanje većih brodova u bh.teritorijalne vode, odnosno u Neumski zaliv.

Završetkom, most bi trebalo da donese rasterećenje tranzita na bh.kopnu.

Odbacujući sarajevsko osporavanje gradnje Pelješkog mosta, u Neumu tvrde da se nikada nije čuo glas struke i da su u Sarajevu uvijek preglasani. Stojan Šutalo, kapetan pomorske plovidbe bio je član komisije, u ime bh.strane, kada se pripremala dokumentacija za izgradnju Pelješkog mosta.

– Struka je rekla da je visina mosta dovoljna da nijedno plovilo koje može uploviti u zaljev, neće biti problem most, to je visina pedeset pet metara – ističe Stojan Šutalo, kapetan pomorske plovidbe, Kapetanija Neum.

Most će biti dug 2,4 kilometra, gradi se na oko osamsto metara od bh.teritorije, i spojiće kopno Republike Hrvatske.

Od početka godine, kineski izvođač radova završio je dio poslova pod morem. U Kapetaniji neumskoj kažu da je apsurdno govoriti o zaustavljanju izgradnje, tim prije što u Neumski zaliv ne mogu uploviti brodovi duži od stotinu metara, i sa gazom većim od 5,5 metara.

To je ugrađeno u međunarodni dokument Peljar, koji propisuje pravila morske plovidbe za taj dio Јadrana. Samo su takva dva vojna broda bila pred Neumom.

– Četiri broda, duplo veća, mogu proći ispod mosta, osim glavnog prolaza, sa lijeve i desne strane postoje još dva prolaza, visine 44 i 48 metara. Kada prođu čeka ih upravo greben, gdje ne mogu proći 5,5 metara gaza – dodao je Stojan Šutalo.

Na uskom neumskom koridoru, čekanja na dva granična prelaza znaju potrajati satima. To do Sarajeva ne dopire.

Zabrana uplovljavanja većih brodova u Neumski zaliv, regulisana je i opštinskom odlukom, da bi bio zaštićen turizam.

– Mislim da će Neum biti još atraktivniji, kada se poveže kopno, Komarna i Brijesta, i Hrvatska poveže svoju teritoriju, mislim da će broj gostiju biti veći, rasteretićemo promet kroz Neum – tvrdi Živko Matuško, načelnik Opštine Neum.

Pelješki most je i evropski projekat. Za njegovu izgradnju, Evropska unija donirala je oko 360 miliona evra, od potrebnih 42o miliona. Procjenjuje se da kineska kompanija CRBC radove može završiti prije roka, 2022.godine.

 

Izvor:(RTRS)



Ostavite komentar: