Veterani podržavaju prijedlog: Milanoviću zabraniti dolazak u Srpsku

Potpredsjednik Udruženja veterana odbrambeno-otadžbinskog rata Nedeljko Klincov podržao je prijedlog PDP da se u parlamentu Srpske što prije donese deklaracija kojom bi se predsjednik Hrvatske Zoran Milanović proglasio personom non grata na teritoriji Republike Srpske.

Poslanika PDP Milanko Mihajilica je najavio juče da će Klub poslanika te stranke uputiti parlamentu deklaraciju kojom bi se Milanović proglasio nepoželjnim u Srpskoj. On je to rekao nakon burnih diskusija u parlamentu Srpske o nedavnoj posjeti Milanovića Derventi kada je odlikovao zloglasnu 103. brigadu HVO.

“Ovo što se dešava na prostoru Republike Srpske od strane bivših neprijatelja je nedopustivo za nas borce, veterane odbrambeno-otadžbinskog rata. Nemam riječi kojima bi opisao koliko sam užasnut tim događajem”,  istakao je Klincov za Srpskainfo.

On je dodao da postoje spekulacije kako bi se 27. aprila ponovo mogao organizovati neki događaj na području Dervente povodom obilježavanja zloglasne 103 brigade HVO.

Klincov poručuje da su veterani, ako se ispostavi da su te informacije tačne, spremni da masovno dođu u Derventu i fizički spriječe takav jedan događaj.

“Nadam se da se tako nešto neće desiti i da su ovo samo spekulacije. Veterani neće dozvoliti još jedno vrijeđanje Republike Srpske kao što se to desilo ovih dana kada je Milanović došao u Derventu i odlikovao HVO. Ne mogu da vjerujem da se takav jedan događaj mogao desiti i da to niko nije spriječio”, kaže Klincov.

On je najavio da će veterani u nedelju obići mjesta u Derventi na kojima se Vojska Republike Srpske borila protiv 103. brigade HVO, koju je Milanović ovih dana odlikovao.

“Obićemo mjesta gdje su vođene borbe sa tom 103 brigadom i zapaliti svijeće za poginule saborce”,  istakao je Klincov.

Ostavite komentar: