“Veliki gubitak”: Vijest o smrti mitropolita Amfilohija rastužila Viškovića

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je telegram saučešća Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, Svetom arhijerejskom Sinodu Srpske pravoslavne crkve, Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, sveštenstvu, monaštvu i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti povodom smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija Radovića.

“Sa žaljenjem sam primio tužnu vijest o smrti arhiepiskopa cetinjskog mitropolita crnogorsko-primorskog i egzarha svetoga trona Pećkoga, gospodina Amfilohija. U ime Vlade Republike Srpske i u svoje ime, Vama, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i vjernicima upućujem izraze najdubljeg saučešća”, naveo je Višković u telegramu.

On je istakao da je odlazak mitropolita Amfilohija “veliki gubitak za našu svetu Crkvu, vjernike i sav pravoslavni narod”.

“Iskreno i predano služeći Gospodu, mitropolit Amfilohije dao je nemjerljiv doprinos očuvanju vjere i nacije, te obnovi duhovnog života, tradicije i jedinstva naroda. Ponosni smo što smo dio istorije kojoj je i on pripadao”, navodi se u telegramu predsjednika Vlade Republike Srpske.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije preminuo je jutros u Kliničkom centru u Podgorici nakon borbe s virusom korona.Ostavite komentar: