“Veliki dan za Srpsku i Srbiju”: Vučić istakao jedinstveni možemo prevazići sve nedaće FOTO

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas, povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave da Srbi, ujedinjeni i složni, mogu da prevaziđu sve nedaće, pobijede sve probleme i osiguraju budućnost naše djece.

“Nema viših i važnijih vrijednosti od jedinstva našeg naroda i slobode za koju su se naši preci borili, za koju ćemo se boriti i u budućnosti”, poručio je Vučić povodom praznika, koji od ove godine Srbija i Republika Srpska zajedno obilježavaju 15. septembra.

Slavimo, a to će ubuduće biti i državni praznik, jedinstvo i slobodu, ističe Vučić u izjavi za Tanjug i dodaje da je danas veliki dan za Srbiju, Republiku Srpsku i cijeli srpski narod.

On je podsjetio da danas slavimo dan proboja Solunskog fronta, kada su se, 15. septembra, vojnicima Srbije, koji su prošli kroz pakao Albanije i tokom ratnog sukoba izgubili 50 odsto svojih saboraca, priključili dobrovoljici iz drugih srpskih krajeva.

“Bilo ih je 10 odsto iz Hercegovine, Bosne, Like, Krajine, Banije, Korduna, svih dijelova gdje su Srbi živjeli. Srbin nije mogao da prihvati obavezu da ratuje protiv Srbina i prključio se uz našu jedinu crveno, plavo, bijelu zastavu, koja nas i danas ujedinjuje”, dodao je on.

Vučić je naglasio da je važno da i danas, kada se suočavamo sa brojnim izazovima i pritiscima svijeta, kada vidimo da, bez obzira na ekonomske uspjehe, srpski narod i dalje očekuju teški dani – odgovor mora biti jedinstvo, sloga i borba pametnim političkim sredstvima za slobodu srpskog naroda.

“Ako smo jedinstveni, složni, ujedinjeni, mi Srbi, a ovo nije samo državni praznik, već svesrpski, možemo da prevaziđemo sve nedaće, pobijedimo sve probleme, osiguramo i garantujemo budućnost naše djece”, poručio je predsjednik Srbije.

Vučić je zahvalio Srbima u Republici Srpskoj, ali i srpskom narodu u regionu i svijetu, koji, kako kaže, pomažu i koji su se uvijek zalagali da sloboda bude najveće opredjeljenje i vrijednost srpskog naroda i države Srbije.

“Čestitam narodu u Republici Srpskoj i Srbiji praznik, ali i svim Srbima širom svijeta. Svojom zastavom se ponosimo i čuvaćemo je, umećemo da čuvamo zemlju, ali i zajednički narod. Tako ujedinjeni ostavićemo trag u istoriji Evrope i svijeta i imaćemo dobru i sigurnu budućnost”, zaključio je predsjednik Srbije.

Ostavite komentar: