Veliki dan! Kovačević: Banjalukom ćemo pronijeti zastavu Srpske dugu više desetina metara

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave SNSD je obilježio na više mjesta u Republici Srpskoj simboličnim akcijama kojim su, kako je naglašeno, pokazali važnost ovog praznika i vrijednosti koje on sa sobom nosi.

Nosioci aktivnosti su mladi socijaldemokrati iz više opština i gradova Republike Srpske, objavio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević na Fejsbuku.
“Centrala naše stranke sinoć je imala ambijentalno osvjetljenje u bojama naše zastave, kao što će i večeras. Naši mladi aktivisti iz Zvornika sreli su se na mosta Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića sa svojim prijateljima iz Srbije. Sa obje strane su nošene velike zastave Republike Srpske i Republike Srbije koje su se na sredini rijeke spojile kao simbol jedinstva našeg naroda koje je jače od bilo kakvih podjela ili granica”, naveo je Kovačević.
On je dodao da su, povodom današnjeg praznika, zastave iznijeli i na Maglić, najviši planinski vrh Srpske, pokazujući da će se “trobojka slobode uvijek vijoriti u našoj državi”.
“Danas u 15 časova Banjalukom ćemo pronijeti veliku zastavu Republike Srpske, dugu više desetina metara, i na taj način i sa građanima našeg glavnog grada obilježiti praznik”, najavio je Kovačević.

 

Ostavite komentar: