Već poznato devet novih opštinskih načelnika

Zatvorena su birališta u BiH za Lokalne izbore 2020. godine. Devet  kandidata za načelnike/gradonačelnike već od ranije znaju da im je pobjeda zagarantovana. Naime, u devet opština za načelničku poziciju kandidovala se samo jedna osoba, odnosno – nemaju protukandidata.

Tako su stranke SDA, SNSD i HDZ zadržale svoje pozicije u devet bh. opština, a uglavnom se radi o dugogodišnjim načelnicima u opštinama Teočak, Domaljevac – Šamac, Orašje, Mrkonjić Grad, Jezero, Olovo, Grude, Ravno i Usora.

Tajib Muminović je jedini kandidat za načelnika opštine Teočak. On je SDA-ov kandidat koji ovom opštinom vlada već 26 godina. Mandaće dobiti na još četiri godine budući da protukandidata – nema.

Njegov stranački kolega takođe će dobiti novi četverogodišnji mandat na čelu Olova. Riječ je o Đemalu Memagiću, koji važi i za najbogatijeg načelnika u BiH. Na čelu Olova je od 2012. godine.

Dvije sigurne pobjede ima i SNSD, i to u opštinama Jezero i Mrkonjić Grad.

Snežana Ružičić, koja je jedna od sedam žena na čelu bh. opština takođe je sigurna pobjednica u jednoj od najmanjih opština u BiH. Ovo će joj biti drugi mandat na ovoj poziciji, prenosi “N1”.

Dragan Vođević je pobjednik u Mrkonjić Gradu. SNSD je odlučio da ga kandiduje u ovoj bh. opštini. Divna Aničić, koja je aktuelna načelnica biće nosilac liste SNSD-a u ovoj izbornoj jedinici.

U preostalih pet opština gdnije nije bilo nikakve neizvjesnosti oko čelne pozicije – HDZ može upisati kao ‘već dobijene bitke’.

Stjepan Piljić trenutno obnaša funkciju v.d. načelnika opštine Domaljevac – Šamac, a na lokalnim izborima 2020. godine dobiće puni mandat. Prema podacima dostupnim na stranici domaljevac.ba – na čelu opštine je od 2018. godine.

Marijan Oršolić – Bano bit je siguran pobjednik izbora u Orašju samo ako zaokruži svoje ime na glasačkom listiću.

Ljubo Grizelj, takođe kadar HDZ-a pobjednik u Grudama. Prvi mandat dobio je 2012. godine, a kao prvi čovjek opštine radiće još četiri.

Andrija Šimunović u opštini Ravno takođe će dobiti novi mandat, a HDZ-ovu listu pobjednika za mjesto načelnika opština osigurao je i Zvonimir Anđelić. On će na čelo Usore.

Ostavite komentar: