Uvodi se registar pčelara u Srpskoj: Razmotrene izmjene Zakona o pčelarstvu

Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pčelarstvu, kojim se uvodi registar pčelara i pčelinjaka u Republici Srpskoj.

Registraciju pčelara i pčelinjaka u Republici Srpskoj vrši resorno ministarstvo na zahtjev pčelara, a nakon sprovedenog postupka registracije Ministarstvo izdaje registracionu pločicu, koju je pčelar obavezan postaviti na vidno mjesto u pčelinjaku, navodi se u obrazloženju ovog Nacrta zakona.

Ovim zakonskim rješenjem propisuje se da Savez udruženja pčelara Republike Srpske i udruženja pčelara koji nisu članovi Saveza i udruženja proizvođača iz oblasti biljne proizvodnje tokom godine sprovode zajedničke aktivnosti na edukacijama o značaju pčelarstva s ciljem očuvanja pčela i samog biodiverziteta u prirodi.

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Željka Stojičić zaključila je današnje zasjedanje, a nastavak sjednice zakazala za sutra u 10.00 časova kada će biti razmatran godišnji izvještaj Ombudsmana za djecu za 2021. godinu.

Biće razmatrana Informacija o obavezama koje za BiH i Republiku Srpsku proističu iz procesa pridruživanja EU sa prijedlogom mjera i aktivnosti realizovanih tokom 2021. godinu.

Poslanici će razmatrati i prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske kod Svjetske banke – Međunarodne banke za obnovu i razvioj po Projektu modernizacije vodnih i sanitarnih usluga.

Ostavite komentar: