Upozorenje za putovanje: Od sutra nova kovid pravila za ulazak u Švajcarsku za građane BiH

U Švajcaskoj će od sutra važiti nova kovid 19 pravila za ulazak u ovu zemlju, saopštila je Spoljnotrgovinska komora BiH.

Iz STK obavještavaju prevoznike u međunarodnom drumskom prevozu putnika da se za sva putovanja u Švajcarsku primjenjuje “tri ge /3G/” pravilo /sertifikat o vakcinaciji, potvrda o preležanom virusu korona ili negativan test/, s tim da putnici koji su preboljeli virus korona ili su vakcinisani, ne treba da imaju test.

Ostali putnici moraju imati “pi-si-ar” /PCR/ test, ne stariji od 72 časa, ili brzi antigenski test, ne stariji od 24 časa.

Osim vakcinisanih i onih koji su preboljeli vitus, oslobođene kategorije su djeca mlađa od 16 godina i hitni medicinski slučajevi.

I dalje ostaje obaveza svim putnicima koji ulaze u Švajcarsku da popune obrazac koji se nalazi na stranici https://swissplf.admin.ch/formular, napomenuli su iz STK.

Osobe oslobođene testiranja i popunjavanja obrasca su profesionalni vozači autobusa i kamiona.

Više informacija može se naći na linku: Coronavirus: Quarantine and requirement to work from home apply until end of February; other measures provisionally until end of March (admin.ch).

Ostavite komentar: