Ujedinjenje PDP-a i SRS RS za dvije sedmice, Nikola Poplašen savjetnik

Najviši organi PDP-a i SRS RS u naredne dvije sedmice trebalo bi da donesu odluku o ujedinjenju te dvije političke stranke, saznaje Insajder.

Izvori našeg portala otkrivaju da bi sjednica Glavnog odbora SRS RS, partije kojom predsjedava bivši narodni poslanik Milanko Mihajilica, trebalo da bude održana već predstojećeg vikenda te da će na toj sjednici, prema njihovim riječima, biti donijeta odluka o ujedinjenju sa PDP-om.

– Takođe, sjednica Glavnog odbora PDP-a trebalo bi da se održi 18. maja, a nedugo nakon toga i sjednica Predsjedništva te stranke. Nakon što najviši organi PDP-a i SRS RS potvrde namjeru o ujedinjenju ostaje samo da se dogovore tehnički detalji, kao i datum kada će tu odluku zvanično potpisati predsjednici stranaka, Branislav Borenović i Milanko Mihajilica – ističu naši izvori.

Oni, takođe, otkrivaju i to da bi rukovodstva PDP-a i SRS RS uskoro trebalo da se dogovore o funkcijama koje će u “proširenom” PDP-u dobiti dosadašnji funkcioneri SRS RS, kao i da je planirano da nekadašnji šef srpskih radikala s ove strane Drine i bivši predsjednik Republike Srpske, Nikola Poplašen, dobije savjetodavnu ulogu u stranci.

– Poplašen se neće javno eksponirati, već bi trebalo da svojim političkim iskustvom i savjetima pomogne u radu PDP-a koji će biti pojačan sa SRS RS – tvrde naši sagovornici.

 

Izvor:(Insajder.in)

 

Ostavite komentar: