Ujedinjena Srpska o hapšenju Novitovića: Zloupotreba pravosuđa u političke svrhe

Prljava i podmukla instrumentalizacija Republičkog javnog tužilaštva u predizbornoj kampanji je nesporan dokaz pokušaja da se smanji rejting i rezultat koji će Ujedinjena Srpska nesumnjivo postići, poručili su iz ove stranke nakon što je direktor Civilne zaštite Republike Srpske, Milana Novitović, pozvan na saslušanje nekoliko dana pred izbore.

Nakon ovo događaja iz Ujedinjene Srpske su se oglasili saopštenjem za javnost.

“Bez obzira da li iza ovog stoje domaći autori koji se plaše uspjeha Ujedinjene Srpske ili strani faktori koji pokušavaju da razjedine koalicione partnere, i  tako utiču na rezultate izbora, pokušavajući da pomognu svojim favoritima, Ujedinjena Srpska neće stati već će, sa svojom snagom i građanima kojima je potpuno jasno ovo ogoljeno podmetanje, ubrzo razotkriti i javno predstaviti sva svoja saznanja. Naši članovi kao i građani znaju da ovakvi providni postupci nemaju veze sa pravdom i pravom već upravo sa zloupotrebom pravosuđa u političke svrhe”, saopšteno je iz US, čiji je Novitović funkcioner i kandidat za poslanika u Predstavničkom domu PS BiH.

Kako kažu, pored ostalog, treba navesti da se na ovaj način pokušavaju  oslabiti ili uništiti institucije koje su vitalne i neophodne za funkcionisanje društva i Republike Srpske, posebno u vanrednim situacijama.

“Ujedinjena Srpska će se po potrebi oglasiti nakon završenog saslušanja, a za više informacija nadležan je advokat gospodina Milana Novitovića”, dodaju u saopštenju.

Ostavite komentar: