Ujedinjena Srpska 2. jula donosi programsku deklaraciju

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić najavio je večeras u Gradišci da će 2. jula biti održana sjednica Skupštine ove stranke na kojoj će biti usvojena programska deklaracija, posvećena budućoj stranačkoj poziciji i statusu Republike Srpske.

“Prije toga će gradski odbori održati svoje skupštine, izvršiti rekonstrukciju odbora i imenovati delegate za Glavni odbor, te Skupštinu Ujedinjene Srpske koja će biti posvećena ovoj godini i poziciji stranke za buduće izbore”, rekao je Stevandić novinarima u Gradišci, gdje je prisustvovao izbornoj skupštini Gradskog odbora ove stranke.

On je istakao da Ujedinjena Srpska nema obaveze ni prema jednom političkom bloku, a da njen kadar u vladajućoj koaliciji radi časno i pošteno.

“Nas ne obavezuju nikakvi dogovori koje bi neko radio sa SDA ili HDZ-om, jer smo mi partija koja ima obaveze samo prema Republici Srpskoj. Ponosni smo na svoju nacionalnu politiku, ekonomske poteze, povećanje plata. Zajedno sa Vladom Republike Srpske učestvujemo u sjajnim projektima, sarađujemo na očuvanju Srpske zajedno sa predsjednicom i srpskim članom Predsjedništva BiH, ali imamo svoju politiku koju narod dobro prepoznaje”, naglasio je Stevandić.

On je dodao da će Ujedinjena Srpska 2. jula odlučiti da li će na izborima sljedeće godine imati svoje kandidate za inokosne funkcije ili ne, ali da će prije te odluke imati konsultacije sa partnerima iz SNSD-a.

“Imamo dobre kandidate za bilo koju funkciju, ali smo kao odgovorni ljudi uvijek spremni da podržimo neko bolje rješenje za Republiku Srpsku”, rekao je Stevandić.

Govoreći o Gradskom odboru Ujedinjene Srpske u Gradišci, za čijeg je predsjednika ponovo izabran Slavko Dunjić, Stevandić je istakao da je to jedan od najboljih stranačkih odbora u Srpskoj.

Dunjić je rekao da su unutarstranački izbori po mjesnim odborima počeli još u 2019. godini, ali da su zbog pandemije tek sada okončani.

On je naveo da počinju kampanju za izbore naredne godine, dodajući da Ujedinjena Srpska snažno raste i da je stanje u stranci veoma dobro.

Na izbornoj skupštini Gradskog odbora Ujedinjene Srpske u Gradišci izabrani su i drugi organi i članovi odbora.

 

 

Ostavite komentar: