U toku provjera sumnjivih zapošljavanja u Ministarstvu bezbjednosti BiH

11.04.2019. | 15:45

Inspektori Upravnog inspektorata Ministarstva pravde BiH obavili su inspekcijski nadzor u Ministarstvu bezbjednosti BiH nakon zaprimljenih anonimnih prijava koje se odnose na nepravilnosti u vezi sa zapošljavanjem u ovoj instituciji, potvrđeno je za Novinsku agenciju Srna u Ministarstvu pravde.

Nakon što bude obavljena provjera izuzete dokumentacije, inspektori Ministarstva pravde BiH donijeće odluku o daljem postupanju, rekli su Srni u ovom ministarstvu.

Inspekcijski nadzor obavljen je po naredbi Tužilaštva BiH, a odnosi se na navodne nepravilnosti u vezi sa zapošljavanjem u Ministarstvu bezbjednosti BiH.

Tužilaštvo BiH provjerava sve navode iz anonimne krivične prijave koja se odnosi na interna zapošljavanja u Ministarstvu bezbjednosti i nepravilnosti u vezi sa konkursnom procedurom.

U aktima koji su u posjedu Srne, Tužilaštvo BiH obavijestilo je Ministarstvo pravde da je potrebno da oni obave radnje iz svoje nadležnosti, a da će Tužilaštvo provjeriti vjerodostojnost uvjerenja o poznavanju engleskog jezika i informatike, kao i diplome kandidata.

Upravni inspektorat obavjestio je Ministarstvo bezbjednosti da, osim po naredbi Tužilaštva, postupa i po anonimnim prijavama od 19, 21. i 27. marta.

 

Izvor:(SRNA)