U susret izborima: U Doboju prijavljeno 85 političkih subjekata, upisano 62.689 birača

U izbornoj jedinici Doboj sa današnjim danom upisano je 62.689 birača koji će na 106 redovnih biračkih mjesta moći da glasaju na predstojećim lokalnim izborima za jednog od 85 ovjerenih političkih subjekata.

Predsjednik Gradske izborne komisije (GIK) u Doboju Nenad Paleksić rekao je da je Centralna izborna komisija dostavila spisak od 85 ovjerenih političkih subjekata, od kojih su 34 nezavisna kandidata, 47 političkih stranaka i četiri koalicije.

“Ovo je do sada najveći broj političkih subjekata od kada se održavaju izbori za izbornu jedinicu Doboj i mogu da kažem da će biti izuzuzetno težak rad kako Gradske izborne komisije, tako i biračkih odbora”, izjavio je Paleksić. On kaže da je političkim predstavnicima predočeno da predlažu izuzetno stručne i odgovorne predsjednike biračkih odbora i njihove i zamjenike.

“Gradska izborna komisija donijela je odluku o formiranju 106 redovnih biračkih mjesta i jedno biračko mjesto za glasanje u odsustvu i na nepotvrđenim glasačkim listićima, te dva mobilna tima”, rekao je Paleksić novinarima nakon današnjeg žrijebanja i dodjele mjesta u biračkim odborima za ovjerene političke subjekte sa područja Doboja.

Prema njegovim riječima, sa današnjim danom, u izvodu iz Centralnog biračkog spiska za izbornu jedinicu Doboj upisano je 62.689 birača, a končan broj će utvrditi Centralna izborna komisija prilikom zaključivanja centralnog biračkog spiska 1. oktobra.

On kaže da su od Centralne izborne komisije dobili instrukcije da se izborni proces sprovodi u skladu sa epidemiološkim mjerama. Lokalni izbori u BiH zakazani su za 15. novembar.

Ostavite komentar: