U susret izborima: Rok za registraciju birača van BiH je 6. oktobar

Na današnjoj proširenoj sjednici Gradskog odbora HDZ BiH u Mostaru razgovarano je o pripremama za lokalne izbore za Gradsko vijeće Mostara koji će biti održani 20. decembra, te je istaknut značaj registracije birača van BiH za glasanje, uz napomenu da je rok za to 6. oktobar.

Predsjednik Gradskoga odbora stranke Slaven Zeljko naglasio je značaj trenutka u kojem se cijela Gradska organizacija HDZ BiH Mostar trenutno nalazi, posebno istakavši snažnu potrebu za zajedništvom hrvatskog naroda u cjelini. Prema njegovim riječima, ovo je prilika za istinske Mostarce da konačno izaberu Gradsko vijeće, po novim pravednim i demokratskim izbornim pravilima, za koja su se morali sami izboriti.

Nosilac Gradske liste HDZ BiH za Gradsko vijeće Mostara Mario Kordić istakao je da mu je čast biti nosiocem liste stručnih i nekompromitovanih ljudi koji vole ovaj grad, saopšteno je iz gradskog odbora stranke. On je poručio da je spreman za sve izazove koji stoje pred HDZ-om BiH kao najsnažnijom političkom organizacijom u Mostaru.

Sa sjednice je ponovljen poziv brojnim Hrvatima iz Mostara koji neće biti u gradu na dan izbora 20. decembra, da iskoriste svoje građansko i biračko pravo i izvrše registraciju putem interneta za glasanje u odsustvu.

Sjednici, koja je održana uz predložene epidemiološke mjere, prisustvovao je lider HDZ BiH Dragan Čović.

Ostavite komentar: