U Srpsku uskoro stiže aparat za mjerenje koncentracije virusa korona u vazduhu

Najnoviji medicinski aparat za mjerenje koncetracije mikotoksina, endotoksina i virusa korona u vazduhu njemačke kompanije “Domatek”, biće dostupan i u Republici Srpskoj, rečeno je na njegovom današnjem predstavljanju u bavarskom gradu Mildorf.

U projektu razvoja aparata, koji je proizveden u saradnji sa Tehničkim univerzitetom iz Minhena, učestvovao je direktor Doma zdravlja Lopare Želimir Nešković, koji je stručni saradnik za medicinska pitanja njemačke kompanije “Domatek”.

Nešković je rekao da će ovaj aparat biti korišten u zdravstvenim ustanovima i objektima sa velikom frekvencijom ljudi kao što su tržni centri, ugostiteljski objekti i javne ustanove.

“Važno je da se i na ovaj način određuje prisustvo virusa korona u vazduhu unutar objekata, što će itekako pomoći u sprečavanju njegovog širenja”, rekao je Nešković novinarima i zahvalio svim saradnicima koji su učestvovali u ovom projektu.

Šef marketing tima “Domateka” Mara Kojadinović rekla je da će aparat prvo biti dostupan bavarskom tržištu, a nakon toga širom Evrope, ali i u Republici Srpskoj.

“Ovo je svojevrsni doprinos razvoja zdravstvenog sektora, a mi ćemo donirati određeni broj ovih aparata u Srpskoj”, rekla je Kojadinovićeva.

Suvlasnik “Domateka” Robert Priler najavio je da će novi aparat “Multi kolektor” ustupiti na korištenje prijateljskoj opštini Lopare.

Organizator današnje prezentacije je suvlasnik “Domateka” Miroslav Kojadinović, poznati privrednik i humanista koji živi i radi u Mildorfu, a rodom je iz Republike Srpske.

Nešković će sutra sa Kojadinovićem prisustvovati poslovnom skupu u švajcarskom gradu Brunen, u organizaciji Projekta “Link ap Srbija dva” i Udruženja srpskih privrednika Švajcarske pod nazivom “Povežimo se”.

Ci skupa je predstavljanje novih vidova saradnje sa srpskom poslovnom dijasporom u Švajcarskoj, koja želi da investira ili pronađe poslovne partnere u Republici Srpskoj i Srbiji.

 

 

Ostavite komentar: